Olcsó falusi szállás a Bakonyban

Magunkról

Látogasson el a Bakonyba, az Ördög-árokkal és a Római-fürdővel határolt dimbes-dombos kis faluba, Dudarra!

Szálljon meg abban a közel százötven éves parasztházban, amely meglepő nagyságával és formájával még a helybélieket is rabul ejti!

Korabeli feljegyzésekből és a régi öregek elmondásaiból megtudtuk, hogy a ház első tulajdonosa egy Stumpf nevű rézműves kereskedő volt, s a századfordulón majdnem leégett – erről néhány gerenda is tanúskodik.
Ezt követően a több generációra visszatekintő Kovács B. Pál és családja tulajdonába került. 2008 óta mi birtokoljuk, s habár Dudaron élünk, úgy érezzük, hogy nyaralásból érkezünk, ha a Pajta Portáról hazaindulunk.

Bemutatjuk a házat:

Három hálószobában 14 embert tudunk elhelyezni. Hímzett, horgolt, déd- és nagyszülői örökségből megmentett ágyneműben hajthatják álomra fejüket vendégeink.

A helybéli ügyes kezű asztalosmester jóvoltából felújított parasztágyakban pihenhetnek vendégeink.
Fűtési szezonon kívül üzemel pajtaszállónk, ahol táncparkett méretű beszélgetős, étkezős közösségi tér nyújt menedéket rossz idő esetén, s adott otthont már esküvőnek, születésnapnak és nyári tábornak is.
Ha becsukjuk magunk mögött a kaput, kizárjuk a külvilágot és a gondokat is. Kőfal veszi körül az udvart, talán ennek is köszönhető az a kellemes klíma, ami hajnalig a tábortűz körül marasztalja a vendéget. Öreg diófa ad árnyékot a kertben falatozóknak, függőágyban pihenőknek.
És ha túl nagy a csönd, ha úgy érezzük, megállt az idő, a cikta birka nyáj addig béget-berreg, amíg vissza nem zökkenünk ebbe az idilli valóságba.

Pár szó a környékről:

Dudar nem tartozik a kiemelt turista-célpontok közé – méltánytalanul, hiszen az aktív pihenés szerelmesei napokra, hetekre elegendő elfoglaltságot találhatnak.
A község közvetlen közelében található, gyalogosan vagy szamárháton is elérhető barlangok, tiszta vizű források, kijelölt tűzrakóhelyek mellett felüdül test és lélek.
Akkor sem kell autóba ülni, ha hosszabb lélegzetvételű útra indulunk, hiszen az Ördög-árok szépségei így is elérhetők. A falu környéki barangolásokról, túrákról bővebben a látnivalók menü pontban tájékozódhat.